Політв'язня Абдуллаєва залишили в ШІЗО російської колонії ще на 15 діб

Політв'язня Абдуллаєва залишили в ШІЗО російської колонії ще на 15 діб

Укрінформ
Українському політв'язню в РФ кримчанину Теймуру Абдуллаєву продовжили термін перебування в ШІЗО ще на 15 діб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила мати політв'язня Діляра Абдуллаєва.

«Телефонувала до ВК-2 (в башкирському місті Салават - ред.). Дещо вдалося дізнатися про молодшого сина Теймура. Неохоче дають інформацію, просять звертатися письмово до адміністрації. Але сказали, що сину, у якого термін останнього покарання закінчився 23 березня, призначили нове «за порушення внутрішнього розпорядку» - на 15 діб. За словами співробітника, у Теймура «стан здоров'я задовільний, ліки приймає, медики заходять», - розповідає Абдуллаєва.

Читайте також: Кримський політв'язень Айвазов розповів в ростовському суді про тортури і погрози

Вона уточнила, що домовилася з адвокатом у Башкирії, що він у першій декаді квітня відвідає Теймура Абдуллаєва. Мати політв'язня уточнює, що сплачує адвоката за власний рахунок, що обходиться недешево, але дає надії на те, що Теймур буде в більшій безпеці і це «захистить сина від гіршого».

Ситуація з політв'язнем Теймуром Абдуллаєвим, який з початку березня 2020 року практично весь час утримується в штрафному ізоляторі ВК-2 (м. Салават, Башкирія, РФ), залишається складною. У серпні 2020-го його ненадовго переводили в камеру з суворими умовами тримання, у листопаді-грудні - в карантин у зв'язку із захворюванням на COVID-19. Решту часу Абдуллаєв проводить у ШІЗО. У лютому-березні у нього почався гіпертонічний криз, у зв'язку з чим він і в ШІЗО перебував на постільному режимі.

Читайте також: Окупанти продовжують переслідувати координатора «Кримської солідарності»

Нагадаємо, кримчанина Теймура Абдуллаєва засудили до 16,5 року позбавлення волі і 1 року 4 місяців адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - до 12,5 років позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав усіх засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-