У Криму оштрафували активіста за минулорічний одиночний пікет

У Криму оштрафували активіста за минулорічний одиночний пікет

Укрінформ
Так званий суд в окупованому Криму все-таки призначив штраф координатору Кримської солідарності за минулорічний одиночний пікет на підтримку політв'язнів. Стосовно поліцейського, який відмовився штрафувати активіста, проводиться службова перевірка.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Кіровський районний суд визнав винним у скоєнні правопорушення координатора Кримської солідарності і громадського захисника Мустафу Сейдалієва за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки під час надзвичайній ситуації або загрози її виникнення). День тому Мустафа Сейдалієв повідомив, що суд відмовився розглядати адміністративну справу і повернув протоколи до поліції для усунення помилок», - йдеться в повідомленні.

За даними Кримської солідарності, раніше поліція вже відмовлялася порушувати справу стосовно Сейдалієва, не знайшовши в його діях складу злочину. Але 25 березня до нього приїхав співробітник правоохоронних органів Олександр Солоп, який склав на активіста адмінпротокол, який відразу ж передали до суду. Стосовно співробітника, який від самого спочатку відмовився порушувати адміністративну справу, наразі проводиться службова перевірка.

Рішення про призначення Мустафі Сейдалієву штрафу в розмірі 1500 рублів (близько 500 грн) виніс суддя Георгій Церцвадзе.

Як вважає громадський захисник Айдер Сулейманов, рішення про штраф і звинувачення Сейдалієва в порушенні правил поведінки має подвійні стандарти.

«Я вважаю, що це обвинувачення має подвійні стандарти. Сейдалієв вийшов на пікет один, знаходився в масці і за це його переслідують. Одиночний пікет не є масовим заходом. На цей час у Криму проходять заходи за участю величезної кількості людей без дотримання карантинних заходів безпеки», - сказав Сулейманов.

Читайте також: Кримськотатарського активіста окупанти відправили на психіатричну експертизу

Як приклад згадувалися події, що відбулися в Криму 23 лютого і 18 березня, коли за указом «глави» Криму Сергія Аксьонова на один день були скасовані всі карантинні заходи.

Як повідомлялося, 28 грудня 2020 року Мустафа Сейдалієв вийшов з плакатом «STOP репресіям проти кримських татар» у Старому Криму, підтримуючи фігурантів Білогірської групи «справи Хізб ут-Тахрір». Активіст тримав у руках плакат «STOP репресіям проти кримських татар».

Читайте також: Окупанти винесли застереження за відеоролик старійшин Криму проти репресій

12 січня 2021 року їм присудили від 13 до 18 років позбавлення волі в колоніях суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-