Кримськотатарського активіста окупанти відправили на психіатричну експертизу

Кримськотатарського активіста окупанти відправили на психіатричну експертизу

Укрінформ
Кримськотатарського активіста Ленура Сейдаметова рішенням окупаційного "суду" відправили на стаціонарну психіатричну експертизу у сімферопольську психлікарню.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Затриманий 17 лютого працівниками ФСБ кримськотатарський активіст Ленур Сейдаметов був відправлений на примусову судово-психіатричну експертизу рішенням суду", - йдеться в повідомленні.

За даними Кримської солідарності, Сейдаметова у психлікарні відвідав його захисник Рефат Юнус, який розповів, що підзахисний перебуває в стаціонарі Республіканської клінічної психіатричної лікарні м. Сімферополя.

Адвокат зазначив, що психіатрична експертиза триватиме 21 день. Весь цей період ув'язнений проведе в палаті під наглядом.

Читайте также: У Криму окупанти поширюють чутки про відкриття адмінмежі для охочих вакцинуватися Sputnik V

За словами захисника, "на стан здоров'я він не скаржиться, але морально пригнічений".

Як повідомлялося раніше, 17 лютого в Криму пройшли масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму. Ленура Сейдаметова, Тимура Ялкабова, Азамата Еюпова, Яшара Шихаметова, Ернеста Ібрагімова й Олега Федорова доставили в т.зв. "УФСБ Криму" після проведення слідчих заходів в їхніх будинках. Затриманим висунули обвинувачення за статтею 205.5 КК РФ. Кримські татари обвинувачуються в причетності до діяльності ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка визнана в Росії терористичною, але діє без обмеження на рівні національних законодавств в Україні та багатьох країн світу.

До арешту Ленур Сейдаметов займався передачами у СІЗО, здійснював закупівлю і розфасовку продуктів для посилок кримськотатарським політв'язням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-