Відправленому до психлікарні кримському бізнесмену окупанти забороняють читати Коран

Відправленому до психлікарні кримському бізнесмену окупанти забороняють читати Коран

Укрінформ
В окупованому Криму активіста і бізнесмена Олега Федорова за рішенням "суду" помістили у психіатричну лікарню, де його відвідала адвокат Ліля Гемеджі.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Суд призначив заарештованому активісту і бізнесмену Алі (Олегу) Федорову примусову судово-психіатричну експертизу. З 1 квітня він перебуває в стаціонарі Республіканської клінічної психіатричної лікарні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Захист кримськотатарських активістів заявив про неправомірність «доказів обвинувачення»

Адвокат Ліля Гемеджі, яка відвідала Федорова у психлікарні, повідомила, що в рамках відкритої проти нього "справи" ведуться слідчі заходи. Вона обговорила з підзахисним постанову з уточнюючими питаннями щодо фонографічної експертизи.

Федоров розповів адвокату, що працівники СІЗО відмовлялися передати йому його тример для догляду за волоссям і бородою. У психіатричній лікарні йому також не дозволили користуватися цим предметом гігієни, пояснивши, що в умовах стаціонару подібні процедури проводить фахівець з допомогою машинки, призначеної для всіх пацієнтів.

Також політв'язень поскаржився, що йому не дозволяють у лікарні читати і вивчати Коран.

Читайте також: Справа Гафарова: «Суд» визнав незаконними дії кримських тюремників

Як повідомлялося, Олег Федоров - підприємець з Бахчисарая, відвідував політично мотивовані судові засідання, брав участь у флешмобах та інформаційних кампаніях на підтримку кримськотатарських політв'язнів. Також він надавав матеріальну підтримку сім'ям політв'язнів.

Вранці 17 лютого 2021 рокув будинку Олега Федорова було проведено обшук. Того ж дня в Київському районному "суді" міста Сімферополя йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Пізніше арешт бул продовжено.

Федорову ставиться за провину організація і участь у діяльності партії "Хізб ут-Тахрір", яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України і більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Фото: vlasno.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-