Україна поінформувала Туреччину про злочини РФ в окупованому Криму

Україна поінформувала Туреччину про злочини РФ в окупованому Криму

Укрінформ
Україна поінформувала Туреччину про сучасний стан справ на окупованому Росією Кримському півострові, зокрема про незаконну мілітаризацію територій, порушення прав людини та демографічну ситуацію.

Про це в коментарі Укрінформу за результатами консультацій у форматі «Квадрига», які відбулися сьогодні в Анкарі, розповів директор Другого територіального департаменту МЗС України Василь Зварич.

«Поінформували турецьку сторону про реальну ситуацію в окупованому Криму, про збільшення чисельності російських окупаційних військ і про порушення прав людини, демографічну ситуацію на півострові», - розповів Зварич.

Читайте також: Україна і Туреччина провели консультації у форматі «Квадрига»

Мова на зустрічі йшла не лише про безпеку України, а в ширшому форматі - про безпеку всього регіону Чорного моря.

«Наші оцінки загроз безпеці з турецькою стороною фактично збігаються. І це дуже важливо для нас як стратегічних партнерів, бо безпека в Чорноморському регіоні - наша спільна відповідальність як двох великих морських держав», - сказав Зварич.

За його словами, Туреччина готова брати активну участь у діяльності Кримської платформи, як змістовну, зокрема з підготовки фінальних документів саміту, запланованого на 23 серпня, так і політичну, - просування ініціативи як майданчика для консолідації міжнародних зусиль з метою деокупації Криму.

24 березня в Анкарі відбулися політико-безпекові консультації національних координаторів формату двосторонньої взаємодії «Квадрига». З української сторони участь у консультаціях взяли директор Другого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України Василь Зварич та директор Департаменту стратегічного планування Міністерства оборони України Юрій Пунда.

Читайте також: Кримська платформа має консолідувати світ - Стратегія деокупації

Турецьку сторону представляли директор Департаменту країн Євразії Міністерства закордонних справ Туреччини Йонет Джан Тезель та заступник генерального директора Головного директорату з питань оборони і безпеки Міністерства національної оборони Туреччини бригадний адмірал Озгюр Озджан Алтунбулак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-