Кримська платформа має консолідувати світ - Стратегія деокупації

Кримська платформа має консолідувати світ - Стратегія деокупації

Укрінформ
Кримська платформа має стати ключовим зовнішньополітичним інструментом об'єднання міжнародних зусиль з деокупації Криму та відновлення територіальної цілісності України, подолання наслідків тимчасової окупації Російською Федерацією півострова та захисту громадян України.

Як повідомляє Укрінформ, про це зазначається в Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, опублікованій на сайті Президента.

"Україна засновує і розвиває Кримську платформу як ключовий зовнішньополітичний інструмент консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію та відновлення територіальної цілісності України, подолання наслідків, спричинених тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також захисту прав та інтересів громадян України", - ідеться в документі.

Також Стратегія фіксує, що Україна вживає заходів для підтримання актуальності питання тимчасової окупації та спроби анексії Росією Криму у європейській і світовій політиці.

Крім того, документ визначає, що Україна застосовує санкції щодо РФ, її громадян і юридичних осіб, інших іноземних суб’єктів, причетних до здійснення збройної агресії Росії проти України та тимчасової окупації території Криму та Севастополя, а також співпрацює з міжнародними партнерами щодо посилення міжнародного санкційного тиску на РФ для відновлення територіальної цілісності.

Читайте також: Стратегія деокупації Криму: РФ створює плацдарм для поширення конфлікту на Середземномор’я

У Стратегії вказано, що Україна наголошує на пріоритетності політико-дипломатичних засобів із вирішення збройного конфлікту, розв’язаного Російською Федерацією, відновлення та розбудови миру.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у середу затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Документ був схвалений Радою національної безпеки й оборони України 11 березня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-