Туреччина знову заявляє, що не визнає спроби анексії Росією Криму

Туреччина знову заявляє, що не визнає спроби анексії Росією Криму

Укрінформ
Туреччина не визнає спроби анексії Росією Криму та підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини з нагоди сьомої річниці окупації Кримського півострова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повторюємо, що не визнаємо фактичної ситуації на півострові, яка є порушенням міжнародного права, та підтверджуємо підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», - йдеться в документі.

МЗС Туреччини також наголошують на важливості захисту культурної ідентичності, безпеки та добробуту кримських татар, які є корінним етносом на півострові.

«Ми продовжуватимемо пильно стежити за розвитком подій у Криму», - заявилиу відомстві.

Як повідомлялося, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий "референдум" щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих "ополченців", а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Читайте також: Росія має повернути Крим Україні – посол Британії

Згідно з даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримали приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії "проголосували" 95,6% містян.

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами кримський "референдум" нелегітимним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-