Кулеба 12 березня візьме участь у віртуальному засіданні «Крим: 7 років порушень»

Кулеба 12 березня візьме участь у віртуальному засіданні «Крим: 7 років порушень»

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 12 березня візьме участь у засіданні «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

«12 березня Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом з низкою міністрів та заступників міністрів закордонних справ країн-партнерів візьме участь у неформальному віртуальному засіданні високого рівня за формулою «Арріа» «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві пройшла акція на підтримку українського Криму

Засідання скликають держави-члени Ради Безпеки ООН - Велика Британія, Естонія, Ірландія, Норвегія, США та Франція - разом з Україною. Понад 20 країн-членів ООН з різних регіонів світу стали співорганізаторами заходу.

Із брифінгами виступлять помічниця Генсекретаря ООН з прав людини Ілзе Брандс Керіс, президент Potomac Foundation Філіп Карбер, координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак.

Захід має на меті посилити увагу Ради Безпеки ООН та міжнародного співтовариства до грубого порушення Росією міжнародного права та спроб легітимізувати окупацію Криму.

Учасники засідання обговорять триваючу масштабну мілітаризацію Криму та регіону Чорного й Азовського морів, порушення прав людини, погіршення економічної та екологічної ситуації на Кримському півострові.

Пряма трансляція заходу здійснюватиметься за посиланням.

Читайте також: Кулеба очікує ефективної реакції ОБСЄ на порушення прав нацменшин в окупованих Криму та ОРДЛО

Засідання у форматі «Арріа» щодо тимчасової окупації Криму є щорічним заходом, який проводить Україна разом з партнерами для привернення уваги до трагічних подій лютого-березня 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, під час установчого саміту Кримської платформи, який має відбутися перед святкуванням Дня Незалежності України, буде представлений український та міжнародний план деокупації півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-