Окупація Криму: в Україні повідомили про підозру вже 87 ексдепутатам-зрадникам

Окупація Криму: в Україні повідомили про підозру вже 87 ексдепутатам-зрадникам

Укрінформ
Правоохоронні органи України повідомили про підозру 87 депутатам Верховної Ради Автономної Республіки Крим VI скликання, які мали повноваження на момент окупації півострова, і 69 обвинувальних актів щодо них скеровано до суду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК та Севастополя, повідомляє Укрінформ.

«Загалом з 99 депутатів, які входили до складу Верховної Ради АР Крим на момент окупації півострова, 87 повідомлено про підозру, до суду скеровано 69 обвинувальних актів», - зазначають у відомстві.

Читайте також: Посольство України у Британії потролило РФ за знімок з «російським» Кримом

Зокрема, у прокуратурі повідомили про висунуте обвинувачення одному з ексдепутатів Верховної Ради АРК, який підозрюється в державній зраді і посяганні на територіальну цілісність України.

Розслідуванням встановлено, що у 2014 році обвинувачений спільно з іншими депутатами Верховної Рад АРК зрадив присягу на вірність Україні та проголосував за прийняття ряду постанов з метою легітимізації дій Російської Федерації щодо окупації території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконного входження до складу РФ на правах суб’єкта федерації.

Як нагадали у прокуратурі, 6 березня 2014 року депутати Верховної Ради АР Крим VI скликання проголосували за незаконну постанову «О проведении общекрымского референдума», а 11 березня на засіданні ВР АР Крим прийняли незаконну постанову «О Декларации о независимости Автономной Республики Крым и города Севастополя».

Читайте також: Окупація Криму і Донбасу: СБУ відкрила майже 23 тисячі справ за злочини проти України

«Продовжуючи дії, спрямовані на підтримання окупації півострова та всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії було припинено, 17.03.2014 року депутати проголосували за прийняття постанови «О независимости Крыма» та «О правопреемстве Республики Крым», - зазначають у прокуратурі.

Цими рішеннями, підкреслили у відомстві, обвинувачений спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим намагалися приховати окупацію півострова Крим збройними силами РФ та створити враження легітимності приєднання півострова до РФ на основі нібито вільного волевиявлення громадян України, які мешкали на території АР Крим та м. Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-