ЄС засуджує нав’язування російських законів у Криму та на Донбасі

ЄС засуджує нав’язування російських законів у Криму та на Донбасі

Укрінформ
Європейський Союз засуджує будь-які спроби Росії нав'язати свої закони та норми населенню в Криму, а також у непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей України.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу щодо агресії Росії проти України та окупації Криму, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер, 28 січня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми також засуджуємо будь-які спроби нав'язати російські закони та норми населенню в Криму, а також у непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей України. Такі дії, як спрощена та вибіркова процедура отримання російського громадянства, примусова паспортизація та масовий призов до збройних сил Росії в Криму є порушенням міжнародного права та основних принципів ОБСЄ», - підкреслюється у заяві.

Як наголосили в ЄС, населення, яке проживає в Криму та у непідконтрольних уряду районах України, «не повинно бути позбавлене своїх цивільних та майнових прав».

«Ми закликаємо Росію забезпечити їх права та основні свободи і добросовісно виконувати Мінські домовленості. Ми також закликаємо Росію забезпечити міжнародним правозахисним суб’єктам повний, вільний та необмежений доступ на всю територію України, включаючи Крим», - йдеться у заяві.

Читайте також: Бажання Росії підживлювати конфлікт лише зростає – Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, раніше українська місія при ОБСЄ неодноразово наголошувало на тому, що відновлення суверенітету України на окупованих Росією територіях Донбасу має супроводжуватися також скасуванням введених там російських законів та норм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-