Депутати Ради і генсек РЄ обговорили Кримську платформу

Депутати Ради і генсек РЄ обговорили Кримську платформу

Укрінформ
Представники постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи зустрілися із генеральним секретарем РЄ Марією Пейчинович-Бурич.

Зустріч відбулася під час зимової сесії ПАРЄ у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Делегація Верховної Ради України в ПАРЄ під час зустрічі з генсеком РЄ порушила важливі для української сторони питання, серед яких: розширення Кримської платформи і її підтримка з боку Ради Європи, виконання рішень Європейського суду з прав людини, робота Офісу Ради Європи в Україні», - повідомило у Facebook Постійне представництво України при Раді Європи.

Окрім цього сторони обговорили ситуацію з правами людини в Білорусі.

Читайте також: У ПАРЄ нагадали Росії про відповідальність за виконання рішень ЄСПЛ на окупованих територіях

Зимова сесія ПАРЄ проходить у Страсбурзі 25-28 січня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів; міністрів закордонних справ; у вимірі міжпарламентського співробітництва; у форматі експертної мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-