Україна закликає держави-учасниці ОБСЄ долучитися до Кримської платформи

Україна закликає держави-учасниці ОБСЄ долучитися до Кримської платформи

Укрінформ
Україна закликає країни-учасниці ОБСЄ підтримати зусилля Києва у межах нової Кримської платформи, у тому числі під час Ради міністрів ОБСЄ у грудні в Тирані.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте поінформувати вас, що Україна виступила з пропозицією нового консультаційного та координаційного формату – Кримської платформи – з метою підвищення ефективності міжнародної відповіді на тривалу окупацію Криму", - заявив дипломат.

За його словами, ініціатива спрямована на те, щоб зібрати під її "парасолькою" всі тематичні заходи та ініціативи з кримського питання у межах міжнародних організацій, включаючи ОБСЄ, інші міжнародні урядові та неурядові форуми.

"Ми сподіваємось, що держави-учасниці долучаться до наших зусиль у межах цієї платформи, у тому числі під час майбутньої Ради міністрів у Тирані", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Росія намагається загальмувати роботу ТКГ безліччю процедурних питань – Україна в ОБСЄ

Дипломат вказав на те, що наразі ОБСЄ залучена до врегулювання конфлікту на Донбасі через діяльність СММ та в ТКГ, однак "цього не можна сказати про Крим, у доступі міжнародних моніторингових механізмів до якого російська окупаційна влада продовжує відмовляти".

"Публічні заяви та позиції важливі, щоб держава-агресор знала, що про її дії не забувають і на них чекає адекватна реакція", - наголосив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 23 вересня представив в ООН концепцію міжнародної Кримської платформи та запропонував міжнародним партнерам долучитися до цієї ініціативи, щоб об'єднати зусилля для деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-