Україна в Раді Європи вимагає від РФ негайно звільнити ув'язнених кримських татар

Україна в Раді Європи вимагає від РФ негайно звільнити ув'язнених кримських татар

Укрінформ
У Раді Європи Україна закликала міжнародне співтовариство продовжувати підтримку кримських татар, які зазнають репресій в окупованому Росією Криму.

Про це заявило у Facebook Постійне представництво України при Раді Європи, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна вимагає негайно звільнити всіх ув’язнених громадян України та припинити утиски проти кримсько-татарської спільноти на тимчасово окупованому півострові», - заявив постійний представник України при РЄ Борис Тарасюк.

Посол закликав міжнародне співтовариство продовжувати активно виступати на підтримку захисту прав та свобод жителів Кримського півострова та посилити тиск на РФ з тим, щоб припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території Криму.

Читайте також: У Криму змушують позбутися українського паспорта – посол

Тарасюк поінформував послів країн-членів, що Російська Федерація по сфабрикованій справі Хізб-ут-Тахрір ув’язнила сімох громадян України, які отримали від 13 до 19 років.

Як повідомлялося, 16 вересня Південно-Кавказький окружний військовий суд РФ ухвалив неправомірне рішення про засудження представників кримськотатарського народу Сервера Мустафаєва, Мемета Белялова, Марлена Асанова, Тімура Ібрагімова, Сервера Зекір’яєва, Едема Смаїлова та Сейрана Салієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-