Сейтосманова могли етапувати з ростовського СІЗО у Башкортостан - адвокат

Сейтосманова могли етапувати з ростовського СІЗО у Башкортостан - адвокат

Укрінформ
Фігуранта «справи Хізб-ут Тахрір» Енвера Сейтосманова етапували з ростовського СІЗО, імовірно, до виправної колонії в Республіці Башкортостан (РФ).

Про це в Facebook повідомляє Кримська солідарність з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

«Ми відправили відповідні заяви із запитом про те, де він знаходиться. Лише 3 червня ми отримали інформацію про імовірне місце його направлення - в Республіку Башкортостан», - повідомив Курбедінов.

За його словами, тривалий час про місцезнаходження Енвера Сейтосманова нічого не було відомо, оскільки «є певні проблеми з пенітенціарною системою цієї республіки».

Як повідомив Курбедінов, кримські адвокати зверталися в прокуратуру Башкортостану і Федеральну службу виконання покарань (ФСВП), «щоб нам надали інформацію, в тому числі і по інших засуджених, які перебувають там - це і Руслан Зейтуллаєв, і брати Абдуллаєві й інші».

Читайте також: Кримського татарина Сейтосманова етапували у російську колонію

Як повідомлялося, 19 травня стало відомо про етапування Енвера Сейтосманова з ФКУ СІЗО-1 Ростова-на-Дону в російську колонію.

34-річний Сейтосманов був затриманий та арештований 10 травня 2018 року в селі Тилове Балаклавського району Севастополя. 5 грудня 2019 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 17-ти років колонії суворого режиму, визнавши його винним в «організації діяльності терористичної організації» (ч.2 ст. 205 КК РФ).

16 квітня 2020 року в Військовому апеляційному суді міста Власиха Московської області при розгляді апеляційної скарги на вирок суду першої інстанції це рішення було залишене чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-