Кулеба закликав Лаврова звільнити українських в'язнів у Росії та Криму

Кулеба закликав Лаврова звільнити українських в'язнів у Росії та Криму

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час нормандської онлайн-зустрічі закликав главу МЗС Росії Сергія Лаврова активніше працювати над звільненням українських в’язнів в РФ та окупованому Криму.

Про це Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу в четвер, 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Звісно, ми приділили увагу питанню обміну утримуваними особами і привітали обміни, які відбулися. Але, безумовно, ми ще далекі від реалізації формули обміну „всіх на всіх“, тому потрібно рухатись уперед. Тут Росія і Україна мають продовжити взаємодіяти. Я окремо наголосив, скориставшись нагодою “нормандської” розмови, на необхідності звільнення українців, яких утримують на території РФ та в окупованому Криму, і звернувся до свого російського колеги із закликом вести активну роботу з метою їхнього звільнення”, - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба на "нормандській" зустрічі відкинув можливість прямого діалогу з бойовиками "Л/ДНР"

Він додав, що зі свого боку підтвердив готовність до взаємодії, щоб українці поверталися додому не лише з окупованих частин Донецької та Луганської областей, а також з РФ та окупованого Криму.

Як повідомлялося, 16 квітня відбувся обмін утримуваними особами, в рамках якого з непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей було повернуто 20 громадян України. Усі вони були прийняті на обсервацію на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-