Кулеба на

Кулеба на "нормандській" зустрічі відкинув можливість прямого діалогу з бойовиками "Л/ДНР"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час "нормандської" онлайн-зустрічі відкинув можливість прямого діалогу з бойовиками "Л/ДНР", яку просував глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Про це Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу в четвер, 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позиція України залишається незмінною, і її цілком підтримують наші партнери з Франції та Німеччини, про те, що Тристороння контактна група, в якій присутні Росія як держава-агресор і Україна як держава, яка захищається від агресії, та ОБСЄ як посередник, а також запрошені учасники, залишається ключовим механізмом пошуку взаємоприйнятних рішень, які мають вести нас до припинення війни і деокупації наших територій. Я наголосив під час розмови, що ми готові до діалогу з будь-яких найчутливіших питань, але ніколи не перетинатимемо українські "червоні лінії", - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба: Глави МЗС "норманді" не обговорювали створення "Консультативної ради з ОРДЛО"

Він поінформував, що певна частина розмови була присвячена спробам Сергія Лаврова "завести інтерпретацію реальності в прямий діалог між Києвом і умовним "Донецьком" та "Луганськом".

"Я у зв’язку з цим хочу ще раз публічно наголосити, що Україна готова говорити з українцями, які проживають на окупованих територіях, ба більше, ми прагнемо такого діалогу. Але ми не повинні говорити з тими незаконними формуваннями, які не уповноважені належним чином представляти інтереси українців з окупованих територій, а також внутрішньопереміщених осіб, які були вимушені залишити зону бойовий дій", - підкреслив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Терміни проведення саміту "Нормандської четвірки" ще не встановлені - Кулеба

Кулеба ще раз акцентував, що діалог має розвиватися, але для цього існують відпрацьовані механізми взаємодії в ТКГ, і "вона залишається основою для нашої роботи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-