Кулеба: Глави МЗС

Кулеба: Глави МЗС "норманді" не обговорювали створення "Консультативної ради з ОРДЛО"

Укрінформ
Міністри закордонних справ України, Німеччини та Франції під час онлайн-зустрічі не обговорювали питання створення так званої Консультативної ради в рамках політичної підгрупи ТКГ, а тільки вислухали російську позицію щодо цього.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в четвер, 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мій російський колега Сергій Лавров порушив це питання (створення так званої Консультативної ради – ред.) і доволі детально висвітлив російську позицію з цього приводу, але ми це питання не обговорювали. Ми вислухали позицію російського колеги щодо Консультативної ради», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Раді схвалили текст звернення щодо збереження санкцій проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 11 березня, на якому були присутні керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак, було досягнуто домовленості про створення Консультативної ради в складі політичної підгрупи ТКГ після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції і ФРН щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в нормандському форматі.

За словами Єрмака, на засіданні ТКГ не було зроблено ніяких кроків, які створювали б правове поле для визнання представників ОРДЛО.

13 березня представники партії "Слуга народу" заявили про неприпустимість участі представників ОРДЛО в переговорах України з РФ в рамках Тристоронньої контактної групи.

Пізніше Єрмак запевнив, що формат переговорів ТКГ в Мінську у складі представників України, Російської Федерації та Організації з безпеки і співробітництва в Європі залишається незмінним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-