СБУ закрила справу проти пропагандиста з Росії, який відвідував окупований Крим - ЗМІ

СБУ закрила справу проти пропагандиста з Росії, який відвідував окупований Крим - ЗМІ

Укрінформ
Служба безпеки України закрила кримінальне провадження проти ведучого телеканалу «Россия-1», генерального директора релігійного телеканалу «Спас» Бориса Корчевнікова, який відвідував окупований Крим.

Про це йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Слідчими органів безпеки здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 332-2 КК України, в рамках якого досліджувалися зазначені Вами обставини (відвідування анексованого Криму – ред.). Згадане кримінальне провадження закрито на підставі пункту 2 статті 284 КПК України (встановлено відсутність в діянні складу кримінального злочину – ред.)», – йдеться у відповіді СБУ.

Раніше український громадський активіст Сергій Стерненко оприлюднив інформацію про те, що за рішенням суду СБУ відкрила кримінальне провадження проти Корчевнікова за незаконний перетин кордону.

Читайте також: Росія використовує пандемію для посилення дезінформації — Чапутович

Корчевніков відвідував Крим після окупації у 2014 році. Так, у липні минулого року він опублікував в Instagram фото на тлі аеропорту в Сімферополі, а також виклав фото з геолокацією «Кримські гори» і «Ореанда».

В середині жовтня 2019 року Корчевніков приїхав до Києва. Він опублікував фотографію з фестивалю православного кіно «Покров», на якому нібито отримав нагороду. А пізніше оприлюднив фото з Києво-Печерської Лаври та монастирів УПЦ МП. Тоді в СБУ заявили, що «даних про здійснення Корчевніковим дій, які можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано».

Читайте також: СБУ викрила у Дніпрі агента ФСБ

Народний депутат Олексій Гончаренко опублікував відповідь СБУ на свій депутатський запит, згідно з якою, Корчевніков зміг відвідати Україну, оскільки закінчився термін установленої йому п'ятирічної заборони на в'їзд.

За даними видання, народний депутат Андрій Деркач заявив тоді, що запрошував на свій фестиваль «Покров» до Києва Корчевнікова (який, зокрема, називав українців «фашистами» та «хунтою») виключно як церковного представника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-