СБУ пояснила, чому російського пропагандиста Корчевнікова пустили в Україну

СБУ пояснила, чому російського пропагандиста Корчевнікова пустили в Україну

Документ
Укрінформ
Російський пропагандист Борис Корчевніков зміг відвідати Україну, оскільки закінчився термін п'ятирічної заборони йому на в'їзд до країни.

Про це повідомив у Facebook народний депутат Олексій Гончаренко, який отримав відповідь СБУ на свій депутатський запит.

"Виявляється, у нього (Корчевнікова - ред.) таки була заборона на в'їзд до України з 5 вересня 2014 року терміном на 5 років. І ось через 5 років Борис скористався нагодою відвідати Київ", - написав політик.

Він зазначив, що, за інформацією СБУ, за цей період не отримано даних щодо здійснення Корчевніковим дій, які можуть завдати шкоди національній безпеці.

"Напевно медалі «За заслуги перед Вітчизною» з рук Путіна і брудної пропаганди щодня по росТБ про Крим і Донбас для наших правоохоронців недостатньо. Будемо, значить, змінювати правила, тому що окупантів і колабораціоністів прощати не можна", - заявив Гончаренко.

Читайте также: Контрразведка разоблачила крымчанина, которого “заслали” в ВСУ российские спецслужбы

Як повідомлялося, в середині жовтня до Києва приїхав російський телеведучий каналу «Росія-1», генеральний директор російського православного телеканалу «Спас» Борис Корчевніков. Він опублікував у соцмережах світлину з фестивалю православного кіно «Покров», на якому отримав нагороду.

Пізніше Корчевніков опублікував фотографії з Києво-Печерської Лаври і монастирів УПЦ (МП).

У Держприкордонслужбі України повідомили Укрінформу, що для Корчевнікова, який незаконно відвідував анексований Крим, не було заборони на в'їзд до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-