Делегація України залишила засідання ОБСЄ через заяви про

Делегація України залишила засідання ОБСЄ через заяви про "російський Крим"

Укрінформ
Делегація України покинула залу засідань ОБСЄ у Варшаві, де обговорювалася тема свободи слова, на знак протесту проти заяв про "російський Крим".

Про це повідомляє ATR.

"Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, у такий спосіб українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: "Крим, Росія".

Головний редактор пропагандистських видань "Кримська газета" і "Кримський журнал" Марія Волконська, яка приїхала на засідання ОБСЄ у Варшаві, назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

Читайте також: У МЗС розповіли про можливі труднощі України на нараді ОБСЄ у Варшаві

Крім того, промову генерального директора пропагандистського телеканалу "Міллет" Ервіна Мусаєва на нараді ОБСЄ, оскільки він почав скаржитися на "блокаду Криму" Україною.

Як відомо, напередодні у Варшаві стартувала щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасниць у сфері дотримання прав і свобод людини. 16 вересня делегації обговорили питання захисту прав людей, окупацію Криму, а також санкції щодо РФ.

Фото: Олег Борисов, atr.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-