У МЗС розповіли про можливі труднощі України на нараді ОБСЄ у Варшаві

У МЗС розповіли про можливі труднощі України на нараді ОБСЄ у Варшаві

Укрінформ
Найбільшими складнощами, з якими може зіткнутися Україна на щорічній двотижневій нараді ОБСЄ з питань людського виміру у Варшаві, є відірваність дискусій від реальної ситуації в Україні.

На цьому в коментарі українським ЗМІ в понеділок у Варшаві під час щорічної наради ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав-учасниць у людському вимірі наголосив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні у нас немає дефіциту заходів з людської проблематики (у світі – ред.), щодня відбуваються такі заходи. Але проблема полягає в тому, що вони носять надто академічний характер, відірваний від тих потреб, які існують в Україні”, - зазначив Кислиця.

Іншою проблемою він назвав те, що на нараді ОБСЄ українській делегації багато часу треба буде витрачати на заяви так званих Gongos - фейкових неурядових організацій, які насправді створюються і керуються урядом.

Читайте також: Припинення агресії Росії в Україні є ключовим для існування ОБСЄ — Чапутович

“Частина цих організацій представляє, зокрема, й окупований Крим”,- зауважив український дипломат.

За його словами, одним із завдань української делегації "є нагадати, що крім політичних дискусій, є ще правові зобов’язання, під якими підписалися уряди і ратифікували парламенти”.

Нарада ОБСЄ у Варшаві триватиме до 27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-