Звільнений моряк пояснив, чому не стріляли у відповідь під час захоплення

Звільнений моряк пояснив, чому не стріляли у відповідь під час захоплення

Укрінформ
Звільнені з російського полону моряки готові продовжити службу у лавах Збройних Сил України.

Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі командир 1-го дивізіону кораблів охорони рейду морського командування Денис Гриценко.

Усі 24 військовослужбовці готові продовжити службу у лавах Збройних Сил України... Ми є військовослужбовцями Збройних Сил і цим пишаємося. Якщо треба буде поїхати і виконувати завдання за призначенням, то я готовий зараз це зробити. І я на сто відсотків упевнений, що і решта хлопців також”, - сказав він.

На запитання, чому моряки не відкривали вогонь у відповідь по противнику, Гриценко відповів: “Ми йшли виконувати завдання не з метою застосовувати зброю. Це був мирний перехід. Це була позаштатна ситуація не спланована ні тією, ні іншою країною. І рішення треба було ухвалювати на місці. Я ухвалив таке рішення”.

Читайте також: Командир "Яни Капу": Екіпаж діяв згідно зі встановленими правилами

За словами Гриценка, морський перехід судна з порту Одеси до Бердянська був плановим і моряки були попереджені про можливі провокації з боку РФ.

Як повідомлялося, 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян, а також 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-