Раді пропонують ввести покарання за умисне невизнання Криму й ОРДЛО територією України

Раді пропонують ввести покарання за умисне невизнання Криму й ОРДЛО територією України

Укрінформ
У ВР зареєстрували законопроєкт 10423 "Про внесення змін до статті 110 Кримінального кодексу України", яким пропонується ввести покарання за умисне невизнання Криму і ОРДЛО територією України.
Законопроєкт оприлюднений на сайті Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проєктом пропонується уточнити формулювання статті 110 Кримінального кодексу України, доповнивши склад злочину формулюванням «умисне невизнання належності Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей до території України»", - ідеться в пояснювальній записці.

Авторами документу є Голова Верховної Ради Андрій Парубій, голова комітету з питань свободи слова та інформаційних політики Вікторія Сюмар та народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова.

Автори вважають, що прийняття законопроєкту вдосконалить практику застосування відповідних положень кримінального законодавства.

Читайте також: У Криму російські десантники відпрацьовують “штурмову” висадку з МІ-8

Порушення статті 110 Кримінального кодексу (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-