InformNapalm зібрав докази участі 184-ї морської бригади РФ в окупації Криму

InformNapalm зібрав докази участі 184-ї морської бригади РФ в окупації Криму

Фото
Укрінформ
Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm зібрали факти участі в операції захоплення Криму підрозділу Новоросійської військово-морської бази ЧФ РФ, який до цього часу не був встановлений військовою прокуратурою України.

Про це повідомляє InformNapalm.

Зокрема, за інформацією активістів, встановлені дані моряків Новоросійської військово-морської бази Ігоря В’ячеславовича Баранова та Олексія Жукова. Обидва служили на малому протичовновому кораблі (МПК) “Поворино” (бортовий номер 053), що входить до складу 181-го дивізіону малих протичовнових кораблів, а дивізіон - до 184-ї бригади кораблів охорони водного району Новоросійської військово-морської бази (ВМБ) ЧФ РФ, в/ч 90921, ППД – м. Новоросійськ (Краснодарський край РФ).

Ігор Баранов
Ігор Баранов

За даними сторінки у соцмережі “ВКонтакте”, Баранов народився 29.05.1995 р. у Казані (Республіка Татарстан, Росія). Він опублікував низку фотографій МПК "Поворино". Судячи з його фотоальбому, можна припустити, що на кораблі Баранов виконував функції кока.

Крім того, на одній із світлин Баранов зображений із медаллю за окупацію Криму. Він також опублікував фото посвідчення до медалі, в якому вказано його повне ім’я та військове звання; ім’я та звання командира бригади, який підписував нагородні документи і під чиїм командуванням моряки Новоросійської військово-морської бази брали участь в агресії проти України; номер військової частини; номер та дату наказу МО РФ про нагородження – № 222 від 17 квітня 2014 року (на основі цього наказу були нагороджені за участь в захопленні Криму інші підрозділи ЗС РФ).

Як зазначають в InformNapalm, військовослужбовець Новоросійської ВМБ Олексій Жуков також похизувався медаллю за окупацію Криму. В його альбомі достатньо фотографій, які свідчать, що він також служив на МПК “Поворино” торпедистом.

Олексій Баранов
Олексій Баранов

"На основі даних сторінок соцмереж Жукова також встановлено: дата народження – 30 липня 1994 року, мешкає в м. Єсентуки (Ставропольський край РФ)", - зазначається у повідомленні.

 Крайній праворуч стоїть Ігор Баранов, другий праворуч – Олексій Жуков
Крайній праворуч стоїть Ігор Баранов, другий праворуч – Олексій Жуков

За інформацією волонтерів, підписував нагородні документи до медалей за окупацію Криму військовослужбовцям 184-ї БрКОВР командир бригади капітан 1-го рангу Дмитро Євгенійович Кузьменко - його повне ім’я, посада та телефон є в документі, знайденому в мережі.

Дмитро Кузьменко
Дмитро Кузьменко

Командиром МПК “Поворино” на час операції захоплення Криму був капітан 3-го рангу Євгеній Шилов.

Євгеній Шилов
Євгеній Шилов
Читайте також: InformNapalm "засвітив" понад 300 вагнерівців, які воювали у Сирії

Як наголошують в InformNapalm, в оприлюдненому військовою прокуратурою України переліку підрозділів ЗС РФ та кораблів ЧФ РФ, причетних до захоплення Криму, немає 184-ї бригади кораблів охорони водного району ЧФ РФ (Новоросійська ВМБ) та МПК “Поворино”, а командир в/ч 90921 капітан 1-го рангу Д. Є. Кузьменко та командир МПК “Поворино” капітан 3-го рангу Є. Шилов поки що не фігурують у переліку військових службових осіб командного складу Збройних сил та представників влади РФ, яким Головною військовою прокуратурою України повідомлено про підозру.

"Просимо сприймати наше розслідування як повідомлення про злочин, скоєний проти України, і провести всі належні процесуальні дії", - зазначають активісти.

Фото з сайту informnapalm.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-