InformNapalm

InformNapalm "засвітив" понад 300 вагнерівців, які воювали у Сирії

Укрінформ
Міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm публікує унікальну розвідувальну інформацію про 301 найманця з підрозділу російської розвідки, відомого під назвою ПВК “Вагнера”.
Всі дані зібрані, проаналізовані та передані для публікації на ексклюзивній основі командою проекту Ихтамнет_м0209, повідомляє InformNapalm.

В результаті оприлюднено дані 301 найманця, які брали безпосередню участь у наступі в сирійській провінції Дейр-Ез-Зор в ніч з 7 на 8 лютого 2018 року.

Серед них 267 громадян Російської Федерації, 19 найманців-колаборантів з України, 6 з Білорусі, 3 з Молдови, 2 громадянина Вірменії, 2 з Казахстану, 1 громадянин Сирії, 1 з Узбекистану (частина з них має подвійне громадянство РФ).

Також в ході ідентифікації бойовиків отримала підтвердження інформація Служба безпеки України про смерть 67 "вагнерівців" в результаті удару артилерії і ВПС США.

Читайте також: Росія переправляла “вагнерівців” до Сирії військовими кораблями — СБУ

Доля 154 бойовиків залишається поки невідомою. Команда проекту “ИХТАМНЕТ_М0209” повідомила, що докладна інформація про кожного зі встановлених найманців, а саме – адреси проживання, акаунти в соцмережах, фото та інша інформація передана співробітникам Центру “Миротворець” для внесення їх в базу даних “Чистилище”.

Активісти зазначають, що як мінімум 81 позаштатному співробітнику російського ГРУ вдалося вижити після атаки ВПС США, хоча багато хто отримав важкі поранення.

Як повідомлялося, 7 лютого 2018 року в Сирії під авіаудар міжнародної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, які намагалися захопити нафтове родовище в районі селища Хішам. Угруповання, що наступало, обстріляла американська авіація, загинули, за різними даними, від кількох десятків до кількох сотень людей, в тому числі росіяни, імовірно найманці з так званої «Приватної військової компанії Вагнера».

Перед боєм в сирійській провінції Дейр-ез-Зор 7 лютого російські військові запевнили Пентагон, що в збройному загоні, який почав наступ на позиції союзників США, немає громадян Росії, заявили у Міністерстві оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-