Джемілєв закликав Канаду розширити санкції проти Росії

Джемілєв закликав Канаду розширити санкції проти Росії

Укрінформ
Канаді слід розширити дію “акту Магнітського” на російських чиновників, залучених до порушення прав кримських татар у Криму.

Таку думку під час слухань у Постійному комітеті з питань закордонних справ парламенту Канади оприлюднив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

“Дуже важливими нині є санкції по кожному факту репресій проти корінного народу, проти тих, хто не сприймає окупацію. З огляду на це, ми вважали б дуже доцільним поширити “акт Магнітського” на ті репресії, які вони чинять проти кримських татар у Криму. Ми знаємо імена всіх людей - прокурорів, суддів - які виносять неправосудні вироки. Було б дуже доречним включити їх до списку Магнітського”, - сказав Джемілєв.

Він запропонував депутатам розглянути й інші обмежувальні заходи проти Росії за її агресію в Україні. “Одним із найбільш ефективних шляхів було б повне припинення закупівлі у РФ нафти й газу й відключення банківської системи SWIFT”, - зазначив депутат.

Джемілєв додав, що кінцевою метою повинна стати “повна ізоляція, поступове перетворення РФ на велику Північну Корею, поки вона не почне зважати на міжнародне право”.

Читайте також: Кримські татари не претендують на компенсацію від Росії - Джемілєв

Як повідомлялося, Мустафа Джемілєв разом із заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом наразі перебуває із кількаденним візитом в Канаді. Сьогодні вони візьмуть участь у церемонії підняття кримськотатарського прапора над мерією Едмонтона, а також проведуть зустрічі з місцевим керівництвом та українською громадою.

Російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом, після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Згодом подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великобританія. Позаминулого року подібне законодавство, яке однак, не обмежувалося Росією, а поширювалося на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, набуло чинності і в Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-