Підключаємо Туреччину до визволення співвітчизників з полону РФ - Джемілєв

Підключаємо Туреччину до визволення співвітчизників з полону РФ - Джемілєв

Укрінформ
Прем’єр-міністр Туреччини бере участь у перемовинах про звільнення кримських татар із російського полону.

Про це на засіданні Постійного комітету із закордонних справ парламенту Канади заявив Мустафа Джемілєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми зараз підключаємо турецького прем’єр-міністра, оскільки у нього особливі відносини із Путіним, однак когось іще, окрім Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, поки звільнити не вдалося”, - розповів Джемілєв.

За його словами, за ґратами перебувають близько 85 кримських татар: “Кількість арештованих продовжує зростати, практично щодня відбуваються обшуки у помешканнях кримських татар. Ці обшуки стали настільки рутинною пересічною подією, що їх тепер навіть мало хто фіксує”.

Читайте також: Кримські татари не претендують на компенсацію від Росії - Джемілєв

Джемілєв додав, що міжнародній спільноті варто посилити санкції проти Росії, аби примусити її поважати міжнародне право.

“Ми дуже вдячні державам, які надають у ці складні часи підтримку нашій країні, однак, на жаль, цієї підтримки недостатньо. Ми не очікували, що окупація триватиме так довго, і нам, звісно, хочеться дій, аби санкції проти держави-агресора були посилені”, - підсумував Джемілєв.

Народний депутат Мустафа Джемілєв разом із заступником глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтемом Чийгозом перебуває із кількаденним візитом у Канаді. У п’ятницю вони завершили перебування в Оттаві й вирушили до Едмонтона, де візьмуть участь у церемонії підняття кримськотатарського прапора над мерією міста, а також проведуть ряд зустрічей із місцевим керівництвом та українською громадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-