"Чий Крим?": латвійських кандидатів у ЄП попросили пройти "тест"

Фото
Укрінформ
Друзі України у Латвії надіслали головам і членам правління політичних партій Латвії, чиї кандидати балотуються в Європарламент, листи із питанням: «Чий Крим?».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У рамках кампанії «#Європарламент: Кандидати, скажіть, чий Крим?» члени громадської латвійської організації "Товариство підтримки України" за підтримки Міжнародного руху за деокупацію Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA підготували листи головам і членам правління політичних партій Латвії, чиї кандидати будуть балотуватися в Європарламент.

Текст листа такий: «Шановний пане! В світлі виборів до Європейського парламенту, ми, члени громадської організації "Товариство підтримки України" та представники міжнародного руху за деокупацію Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA, серед яких є громадяни України і країн-член Європейського Союзу, переймаючись долею України, яка перебуває в стані війни з Росією, хочемо отримати відповідь, яку позицію займе партія та кандидати від неї з наступних питань, якщо оберуться до Європарламенту.

-Чи підтримуватимете деокупацію Криму?

-Чи підтримуватимете відновлення територіальної цілісності України?

-Чи підтримуватимете продовження санкцій проти Російської Федерації?

-Яка позиція партії щодо захисту прав людини в Криму?

-Яка позиція партії щодо захисту колективних прав кримськотатарського народу?»

Читайте також: У Болгарії розгорнули кримськотатарський прапор

В понеділок, 13 травня, активісти міжнародного руху за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA напередодні виборів до Європарламенту презентують в Києві початок кампанії «#Європарламент: Кандидати, скажіть, чий Крим?»

Вибори в Європарламент відбудуться наприкінці травня, в Латвії - з 22 по 25 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-