У Києві вшанують жертв депортації кримських татар 1944 року

У Києві вшанують жертв депортації кримських татар 1944 року

Укрінформ
12 травня у Національній бібліотеці ім. Ярослава Мудрого (парламентська бібліотека) відбудеться захід з метою вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Про це повідомляє організація "Кримська родина" у Facebook.

Організатори відмічають, що в рамках заходу будуть проведені: творча вистава з вшанування пам’яті жертв депортації, фотовиставка родин сучасних кримськотатарських політв’язнів, ярмарок сувенірної продукції з кримськотатарською символікою (прапорці, значки та ін.) та книжок, ярмарок дитячих саморобок, малюнків.

До участі в заході запрошуються народні депутати України, інші представники органів державної влади, волонтери, активісти, громадські діячі та всі небайдужі до ситуації порушення прав людини на окупованому кримському півострові.

Читайте також: На Хрещатику відкриється виставка про українців у таборах ГУЛАГУ

Зібрані кошти обіцяють передати родинам політв’язнів.

Захід відбудеться за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 1. Початок - о 13 годині.

Організаторами акції також виступили Меджліс кримськотатарського народу, ГО «Кримська родина», Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого, за підтримки Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу М. Джемілєва, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Ісламського культурного центра м. Києва.

Фото: RadioSvoboda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-