Український моряк дізнався від адвоката, що отримав державну нагороду

Український моряк дізнався від адвоката, що отримав державну нагороду

Фото
Укрінформ
Військовополонений український моряк Андрій Оприско, який зараз перебуває в СІЗО Лефортово, налаштований триматися до перемоги і сподівається повернутися на флотську службу.
Про це повідомив у Facebook адвокат Маммет Мамбетов, після того, як 26 квітня відвідав моряка.

"Вчора з колегою Круговим Ю.А. відвідали в СІЗО Лефортово нашого підзахисного, українського моряка, військовополоненого Андрія Оприска. Андрій почувається добре, бадьорий, не сумує, цікавиться подіями вдома і в світі. Охоче спілкується на будь-які теми. Налаштований триматися до перемоги. Був радий звістці про державну нагороду. Сподівається повернутися на флотську службу, пройти курси перепідготовки. Як особа з вищою освітою, має намір отримати офіцерське звання", - повідомив Мамбетов.

Також він додав, що Оприско побажав своїм колегам з честю і гідністю пройти всі труднощі та поневіряння полону. "Передає вітання з прийдешнім святом побратимам, рідним і близьким", - розповів адвокат.

Читайте також: Полонений моряк Ейдер передав на волю свої вірші

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Як повідомлялося, Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 липня термін тримання під вартою всім захопленим під час атаки в Керченській протоці українським морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-