В окупованому Криму оскаржили вирок двом фігурантам

В окупованому Криму оскаржили вирок двом фігурантам "справи Кашка"

Укрінформ
В окупованому Криму захист оскаржив вироки двох фігурантів «справи Веджіє Кашка».
Про це повідомляють Крим.Реалії.

"Захист оскаржив вироки російського суду в Криму фігурантам «справи Веджіє Кашка», кримськотатарським активістам Асану Чапуху і Руслану Трубачу. Про подання апеляції на рішення суду повідомив адвокат Чапуха Айдер Азаматов", - йдеться в повідомленні.

Апеляційна скарга спрямована до судової колегії у кримінальних справах підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму. Скаргу було отримано 26 квітня.

Повідомляється також, що стосовно інших фігурантів цієї справи, Бекіра Дегерменджі й Казима Аметова, апеляція готується.

Читайте також: Чийгоз прокоментував вироки у "справі Кашка"

Як відомо, 17 квітня «суд» у Сімферополі засудив до умовних термінів усіх фігурантів «справи Веджіє Кашка», обвинувачених у вимаганні. Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджі й Казима Аметова суд засудив до 3 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки. Асану Чапуху - 3,5 роки умовно, з випробувальним терміном 3 роки.

До розгляду апеляції на вирок усі фігуранти справи перебуватимуть під домашнім арештом, трьом з них дозволено вдень відвідувати лікарню.

Кязима Аметова, Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача й Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року, нібито, за вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Силовики намагалися затримати й саму 83-річну Кашка, проте їй стало зле і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті жінки.

10 квітня "суд" в окупованому Криму зобов'язав громадянина Туреччини Юсуфа Айтана повернути борг сім'ї Кашка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-