Чийгоз прокоментував вироки у

Чийгоз прокоментував вироки у "справі Кашка"

Укрінформ
Міжнародний резонанс допоміг уникнути реальних термінів ув'язнення для фігурантів "справи Веджіє Кашка".
Таку думку висловив Крим.Реаліі заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«На самому початку ми не дали заморозити справу самої Веджіє Кашка. Політичний характер справі надали розгляд і наполегливість саме Миколи Полозова по самій Веджіє Кашка. Що, у свою чергу, надало справі міжнародного резонансу. На всіх міжнародних майданчиках ми говорили й не дали розділити справу на два процеси: «процес Веджіє Кашка» і «процес вимагання». Ми його зв'язали й попереду йшла мотивація - політичний характер справи», - сказав Чийгоз.

Як повідомлялося, сьогодні «суд» у Сімферополі засудив до умовних термінів усіх фігурантів «справи Веджіє Кашка», обвинувачених у вимаганні. Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджі й Казима Аметова суд засудив до 3 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки. Асану Чапуху - 3,5 року умовно, з випробувальним терміном 3 роки.

До розгляду апеляції на вирок усі фігуранти справи перебуватимуть під домашнім арештом, трьом із них дозволено протягом дня відвідувати лікарню.

Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача й Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року, нібито, за вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Читайте також: У Криму всім фігурантам "справи Кашка" дали умовні строки

Силовики намагалися затримати й саму 83-річну Кашка, проте їй стало зле й вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті жінки.

10 квітня "суд" в окупованому Криму зобов'язав громадянина Туреччини Юсуфа Айтана повернути борг сім'ї Кашка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-