У Криму всім фігурантам

У Криму всім фігурантам "справи Кашка" дали умовні строки

Укрінформ
«Суд» в Сімферополі виніс умовний вирок усім чотирьом фігурантам «справи Веджіє Кашка».

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Російський Київський районний суд Сімферополя виніс вирок фігурантам «справи Веджіє Кашка», обвинуваченим у вимаганні. Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджи і Казима Аметова суд засудив до 3 років умовно, з випробувальним терміном 3 роки. Асану Чапуху суд призначив покарання у вигляді 3,5 роки умовно, з випробувальним терміном 3 роки", - повідомляє видання.

До розгляду апеляції на вирок всі фігуранти справи перебуватимуть під домашнім арештом.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня відбулося засідання "суду", на якому обвинувачення вимагало для всіх чотирьох фігурантів "справи Кашка" умовні строки ув'язнення: для Асана Чапуха - три з половиною роки, для Бекіра Дегерменджи, Кязіма Аметова і Руслана Трубача - по три роки, всім - з випробувальним терміном на три роки. Крім того, громадянина Туреччини Юсуфа Айтана зобов'язали повернути борг сім'ї Кашка.

Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджи, Руслана Трубача і Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року, нібито за вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Читайте також: Фігуранти "справи Веджіє Кашка" не визнали провини, "суд" переходить до дебатів

Силовики намагалися затримати і саму 83-річну Кашка, проте їй стало погано і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті жінки.

Зараз всі фігуранти справи перебувають під домашнім арештом, трьом з них дозволено в денний час відвідувати лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-