У комітеті РЄ сказали, коли зможуть відвідати Крим

У комітеті РЄ сказали, коли зможуть відвідати Крим

Укрінформ
Росія блокує відвідування представниками Європейського комітету РЄ із запобігання катуванням території окупованого Криму. Водночас представники РЄ можуть відвідати Крим лише як невід’ємну частину України.
На цьому наголосив голова Європейського комітету із запобігання катуванням та нелюдському чи принизливому поводженню або покаранню (ЄКЗК) Микола Гнатовський, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу у Страсбурзі.

«Питання доступу до Криму повинно бути вирішено на політичному рівні. Наш комітет готовий – щойно ми отримаємо запит – ми відвідуємо Крим, але лише як невід'ємну частину України», - заявив Гнатовський.

Він нагадав позицію Ради Європи і ПАРЄ про те, що міжнародні спостерігачі повинні мати доступ до усіх так званих «сірих зон», включаючи не лише окуповані Росією території на Сході України, але й Абхазію, Південну Осетію, Придністров'я, Північний Кіпр.

Читайте також: Генпрокуратура вже виявила тортури ув'язнених у половині регіонів РФ

«На жаль, на цих територіях Рада Європи не має можливості контролювати дотримання прав людини. Щойно такі умови будуть створені – ми без вагань виконуватимемо наші обов'язки там. На жаль, упродовж попередніх років не сталося жодного прогресу стосовно цих так званих «сірих зон», - підкреслив голова комітету РЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-