Під час затримання російські силовики били кримських активістів до втрати свідомості

Під час затримання російські силовики били кримських активістів до втрати свідомості

Укрінформ
Заарештований кримськотатарський активіст Осман Аріфмеметов розповів своєму адвокатові Олексію Ладіну, що російські силовики під час затримання жорстоко побили його, в результаті чого він декілька разів непритомнів.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

«27 березня 2019 року, між 22.00 і 23.00 я, Аріфмеметов О.Ф. і мої друзі Бекіров Р.Р. і Абдулкадиров В.В. знаходилися в будівлі «Макдональдс» (у Ростовській обл. - ред.). Озброєні люди в чорних масках, одягнені у все чорне, увірвалися до будівлі «Макдональдс», підбігли до нас, не представившись, почали вимагати від мене і моїх друзів документи... Привезли нас у лісисту місцевість. Мене тримали за кайданки й били ногами по стегнах, гомілках і сідницях. Ударили кийком по потилиці, в результаті чого я декілька разів втрачав свідомість", - розповів Аріфмеметов.

За його словами, коли викрадачі везли активістів на мікроавтобусі до лісу, на всіх трьох наділи кайданки, завернули руки за спину, поклали колінами й чолом на підлогу між сидіннями і ходили по їхніх спинах.

В Османа забрали барсетку в якій були документи, в тому числі паспорт громадянина України, український закордонний паспорт, 16050 рублів, дорожній килимок для молитви іа інші речі. З його рук зняли наручний годинник і крім того, пропав його мобільний телефон.

Після того, як побитий знепритомнів, до тями його за допомогою нашатирю привели вже люди одягнені в зелене і в зелених масках.

Читайте також: Кримські татари будуть у конструктивній опозиції до Зеленського - Джемілєв

"Ці люди також не представились, посадили в інший мікроавтобус і відвезли в невідомому напрямку. Привезли нас у невідоме мені місце пізно вночі. Приблизно через годину приїхали інші люди в зеленій формі і в зелених масках, двоє були без масок. Ці люди не представилися, пересадили нас у свій мікроавтобус. З цими людьми ми доїхали до будівлі ФСБ по Сімферополю, на бульвар Франка. Весь цей час мене тримали в кайданках, з руками за спиною", - розповів Аріфмеметов.

Він підкреслив, що його особисті речі йому досі не повернули.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, за якими пішли затримання і арешти активістів "Кримської солідарності". Про затримання трьох активістів - Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, які виїхали до Ростова-на-Дону для участі в суді над кримськими татарами, стало відомо на наступний день - 28 березня. Наразі всі заарештовані кримські татари знаходяться у Ростовській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-