На

На "ялтинський форум" іноземці можуть потрапити тільки через КП України - прокуратура

Укрінформ
Прокуратура АРК попереджає іноземних громадян, які збираються відвідати так званий "Ялтинський міжнародний економічний форум" - в'їзд та виїзд з Криму необхідно здійснювати з дозволу держорганів України через КП, розташовані на території України.
Про це повідомляє прокуратура АРК.

"18-20 квітня 2019 року окупаційною владою на території півострова Крим заплановано проведення чергового «Ялтинського міжнародного економічного форуму». Зважаючи на факт тимчасової окупації АР Крим, і з метою захисту національних інтересів, незалежності та територіальної цілісності, Україна на нормативно-правовому рівні встановила чіткий порядок в’їзду та виїзду іноземців та осіб без громадянства на територію своїх адміністративно-територіальних одиниць – Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до закону, іноземні громадяни мають право в’їзду та виїзду на територію півострова через контрольні пункти, що розташовані на материковій частині України, попередньо отримавши на це дозвіл від державних органів.

В іншому разі іноземні громадяни порушують ст. 10 ЗУ "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території Україні", та Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. За порушення вказаного порядку особи можуть бути притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності.

Читайте також: Політв'язень Джеппаров сидить в одній камері з хворими на СНІД і туберкульоз - адвокат

У наглядовому відомстві нагадали, що під процесуальним керівництвом прокуратури АРК здійснюється досудове розслідування за фактом дій, зокрема, іноземних публічних і держаних діячів, які незаконно відвідали тимчасово окуповану територію півострова та брали участь в організованих окупаційною владою у 2017 та 2018 роках заходах – «Ялтинський міжнародний економічний форум».

Здійснення ними під час такого візиту окремих видів публічної діяльності розглядається як сприяння політиці Російської Федерації щодо легітимізації тимчасової окупації АР Крим та завдає шкоди національним інтересам України як суверенної, незалежної держави, резюмували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-