Політв'язень Джеппаров сидить в одній камері з хворими на СНІД і туберкульоз - адвокат

Політв'язень Джеппаров сидить в одній камері з хворими на СНІД і туберкульоз - адвокат

Укрінформ
Політв'язня Арсена Джеппарова тримають у ростовському СІЗО в одній камері з хворими на СНІД і туберкульоз. У зв'язку з цим в генпрокуратуру РФ направлено скаргу і заяву на ім'я російського омбудсмена.
Про це повідомив адвокат політв'язня Айдер Азаматов в Facebook.

"Сьогодні направив ряд скарг в генеральну прокуратуру Росії, в прокуратуру Ростовської області, в Громадську наглядову комісію (ГНК) по Ростову-на-Дону і Ростовській області, в ГУ ФСВП по Ростовській області і заяву на ім'я уповноваженого з прав людини в РФ Москалькової Т.М. по ситуації з Арсеном Джеппаровим, який наразі утримується в СІЗО-1 м. Ростова-на-Дону в нелюдських умовах і з громадянами, які, за словами самого Арсена, мають захворювання ВІЛ, СНІД, туберкульозу та інші хвороби" , - повідомив Азаматов.

Адвокат сподівається, що порушені права Арсена будуть відновлені хоча б в СІЗО і його переведуть в камеру з нормальними умовами утримання.

«Хоча, краще б його просто відпустили додому, до своєї сім'ї, до своїх близьких. На це є всі підстави з першого дня його незаконного затримання та арешту»- заявив Азаматов.

Читайте також: Фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” замість лікування відправили у карцер

Як повідомляв Укрінформ, обвинувачені у "справі Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Проти них свідчив так званий таємний свідок зі зміненим голосом, який стверджував, що "підсудні нібито влаштували на території Криму шаріатський суд за участі прокурора і слідчого з них самих.

12 квітня "суд" у Криму знову відмовив усім фігурантам цієї справи в задоволенні скарги на рішення про продовження арешту, залишивши в силі їх тримання під вартою до 18 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-