Фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” замість лікування відправили у карцер

Фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” замість лікування відправили у карцер

Укрінформ
Фігуранта сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Айдера Саледінова, що знаходиться під арештом в СІЗО міста Ростов-на-Дону, помістили в карцер.

Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» з посиланням на дружину Саледінова Гузаль.

"3 квітня 2019 року на короткостроковому побаченні Айдер розповів дружині про сильні болі у попереку, про болі під час руху і про те, що він підозрює зміщення суглоба. Саледінов звернувся за медичною допомогою до медперсоналу СІЗО, але замість надання допомоги його було поміщено в карцер ", - повідомляє "Кримська солідарність".

Про подробиці переведення Саледінова в карцер його дружині стало відомо від адвоката Лілі Гемеджі. Виявилося, що для отримання медичної допомоги йому треба було вранці написати заяву. Через сильний біль він ліг на ліжко, але потім, після попередження фельдшера, що лежати вдень не можна, встав. І все ж наступного дня за таке порушення його відправили в карцер.

Читайте також: "Суд" в Криму залишив фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" під арештом

За словами дружини Саледінова, він перебував там протягом трьох днів, після чого його повернули в спецблок.

"Карцер - камера виховного призначення, сира, маленька з ліжком, яке пристібається до стіни. Тобто, з 5 години ранку і до 9 вечора чоловік в ній не може не те, що полежати, а навіть присісти! Він повинен стояти 19 годин . Три дні карцеру пройдені, чоловік знову в спецблоці. Він написав скарги на "лікаря" і співробітників СІЗО, і ми чекаємо відповіді на них", - розповіла дружина ув'язненого.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки у п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків були затримані Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов. Їх обвинувачують в участі в забороненій в Росії і анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-