"Суд" в Криму залишив фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" під арештом

Укрінформ
У п'ятницю, 12 квітня, в окупованому Криму "суд" відмовив фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" у задоволенні апеляційної скарги на подовження арешту, залишивши в силі рішення про арешт до 18 травня.

Про це в Facebook повідомляє "Кримская солидарность" .

"Слухання закінчено. Апеляції не задоволено. Запобіжний захід всім підсудним залишено попереднім, а саме тримання під вартою до 18 травня 2019 року", - повідомила "Кримская солидарность"

Засідання проводив "суддя" Олександр Генералов. Слухання, на якому були присутні адвокати Семедляєв, Легостов, Курбедінов, Железняк і Новіков, проходило у відкритому режимі, проте в зал суду впустили лише рідних підсудних.

Після відмови в задоволенні апеляційної скарги фігурантам ялтинської групи "Хізб ут-Тахрір" в засіданні була зроблена перерва, і "суд" вже під головуванням Романа Сапрунова почав допит свідків обвинувачення.

Під час допиту подружжя Каламойцевих підсудних попросили залишити зал суду.

Читайте також: Абдуллаєва досі не обстежили: Денісова звернулась до омбудсмена РФ

Як повідомляв Укрінформ, обвинувачені у цій справі Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті. Їх обвинувачують в причетності до забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». Процес над ними почався 12 квітня. Проти них свідчив так званий таємний свідок зі зміненим голосом, який стверджував, що "підсудні влаштували на території Криму шаріатський суд за участю прокурора і слідчого з них самих".

Спочатку "суди" по ялтинській групі "Хізб ут-Тахрір" проходили на виїзних засіданнях в Сімферополі, потім заарештованих етапували в Ростов-на-Дону. В кінці грудня 2018 року на всіх шістьох фігурантів етапували з Росії в анексувати Крим у зв'язку з поверненням справи на дорозслідування і зміна обвинувачень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-