Абдуллаєва досі не обстежили: Денісова звернулась до омбудсмена РФ

Абдуллаєва досі не обстежили: Денісова звернулась до омбудсмена РФ

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової та радника президента РФ Михайла Федотова з проханням посприяти у наданні меддопомоги фігуранту "справи Хізб ут-Тахрір" Теймуру Абдуллаєву.

Про це Денісова на писала у Facebook.

"Я звернулася до уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової та до радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з проханням посприяти у наданні належної медичної допомоги Теймуру Абдуллаєву", - зазначила український омбудсмен.

Вона нагадала, що про погіршення здоров'я фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Теймура Абдуллаєва повідомив 9 квітня його адвокат. За словами захисника, в утримуваного у СІЗО Ростова-на-Дону кримського татарина запалення лицьового нерва та проблеми з вухом – він практично не чує.

"Теймура досі не обстежили, а лише запропонували уколи антибіотиків. Стан його буде тільки погіршуватися, якщо не буде медичного втручання", - наголосила Денісова.

Читайте також: Адвокат повідомила про погіршення здоров'я фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір»

Як повідомлялося, Теймур Абдуллаєв був серед п'ятьох кримських татар, затриманих 12 жовтня 2016 року у Криму після обшуків у п'ятьох мусульманських сім'ях. Затриманих звинуватили в участі у забороненій у Росії й анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

6 грудня минулого року стало відомо, що фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Теймура і Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова й Еміля Джемаденова етапували у СІЗО російського Ростова-на-Дону.

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-