У Росії суд залишив за ґратами ще трьох полонених моряків та співробітника СБУ

У Росії суд залишив за ґратами ще трьох полонених моряків та співробітника СБУ

Укрінформ
Лефортівський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою ще трьом українським морякам та представнику СБУ.

Денис Гриценко, В’ячеслав Зінченко, Михайло Власюк та Андрій Драч залишаються за ґратами ще на три місяці. Вони пробудуть у СІЗО до 24 липня, повідомляє Громадське.

Раніше суд у Москві залишив під вартою до 24 липня українських моряків Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова, Андрія Шевченка Сергія Цибізова, Романа Мокряка, Андрія Оприска та Євгена Семидоцького.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня у Лефортовському районному суді Москви проходять засідання щодо продовження строків тримання під вартою 24 військовополонених українських моряків.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: Московський суд продовжив арешт на три місяці ще чотирьом українським морякам

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони утримуються в СІЗО у Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-