У Туреччині засуджують масові обшуки та арешти кримських татар

У Туреччині засуджують масові обшуки та арешти кримських татар

Фото
Укрінформ
У Туреччині засуджують масові обшуки у будинках кримських татар, услід за якими відбулися затримання активістів "Кримської солідарності", та підтримують і надалі підтримуватимуть територіальну цілісність України.

Про це на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом України в Анкарі Андрієм Сибігою заявив голова асоціації Євразійських зовнішньоекономічних зв’язків EkoAvrasya Хікмет Ерен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хотіли б наголосити на тому, що підтримуємо територіальну цілісність України та заявляємо про це на всіх майданчиках. Враховуючи ті події, які відбулися у середу в Криму, як приклад і показник порушень прав людини, ми хочемо сказати, що засуджуємо все те, що зараз відбувається в Криму», - сказав Хікмет Ерен.

У своїй промові він також підкреслив незмінність позиції Туреччини щодо територіальної цілісності України та важливість миру в Чорноморському регіоні.

«Ми завжди, на всіх платформах зазначаємо, що підтримуємо мир в Чорному морі, і є дві країни, які можуть забезпечити цей мир: Україна і Туреччина. Тому питання територіальної цілісності України є ключовим та надзвичайно важливим питанням для Турецької Республіки. Ми й надалі будемо дотримуватися цієї позиції», - наголосив голова EkoAvrasya.

Посол України подякував за позицію та солідарність Туреччини у питанні засудження анексії Криму Росією.

Читайте також: Держдеп США засудив репресії російських окупантів у Криму

«Вдячний за вашу солідарність. Ви сказали про вчорашні жахливі події в Криму, висловили підтримку. Для нас вияв вашої солідарності є запорукою того, що рано чи пізно Крим буде деокупований і ми спільно наближаємо цей день», - наголосив Андрій Сибіга.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, після яких були затримання активістів "Кримської солідарності".

Фото: Ольга Буднік, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-