Держдеп США засудив репресії російських окупантів у Криму

Держдеп США засудив репресії російських окупантів у Криму

Укрінформ
Американське зовнішньополітичне відомство засудило дії російської окупаційної влади на Кримському півострові, які перетворилися на залякування й репресії кримських татар, та закликав РФ звільнити всіх незаконно затриманих громадян.

Відповідну заяву оприлюднив у четвер на офіційній Twitter-сторінці заступник речника Держдепартаменту США Роберт Палладіно.

"Ми засуджуємо дії російської окупаційної влади у Криму. Озброєні та одягнуті в маски співробітники ФСБ здійснили рейди до будинків кримських татар, тероризували сім'ї та арештували 20 осіб. Росіє, звільни цих людей, а також понад 70 інших несправедливо ув'язнених українців", - наголосив представник Державного департаменту США, додавши хеш-тег #CrimeaIsUkraine (Крим – це Україна).

Читайте також: Росія у Криму дискредитує міжнародну боротьбу з тероризмом - Єльченко

Паладіно також посилався у своєму дописі на офіційну заяву Посольства України в США , яке висловило занепокоєння рейдами і масовими залякуваннями кримських татар.

Нагадаємо, в середу на окупованому Росією Кримському півострові пройшли масові обшуки в будинках кримських татар та були затримані активісти "Кримської солідарності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-