Росія у Криму дискредитує міжнародну боротьбу з тероризмом - Єльченко

Росія у Криму дискредитує міжнародну боротьбу з тероризмом - Єльченко

Укрінформ
Звинувачення у терористичній діяльності та репресії, вчинені російською окупаційною владою в Криму проти кримськотатарського населення, є нічим іншим, як дискредитацією Москвою міжнародних зусиль щодо боротьби з тероризмом.

Про це заявив у четвер Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час виступу на відкритих дебатах Ради Безпеки Організації, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія, як держава-агресор, дискредитує міжнародні зусилля щодо боротьби із тероризмом через фабрикацію в окупованому Криму фейкових звинувачень у терористичній діяльності та винесення незаконних судових рішень стосовно невинних людей", - заявив дипломат на дебатах Радбезу, присвячених боротьбі з фінансуванням тероризму.

У цьому зв'язку Єльченко нагадав, що лише напередодні, в день п'ятої річниці ухвалення резолюції ГА ООН щодо територіальної цілісності України, російська окупаційна влада знову вдалася до переслідування кримських татар, звинувативши їх у терористичній діяльності.

Читайте також: "Суд" у Сімферополі арештував 11 кримських татар

"Враховуючи те, що ісламський екстремізм ніколи не був частиною історії Кримського півострова до російської окупації, а також ту кількість разів, з якою окупаційна влада висуває ці звинувачення для виправдання обшуків і затримань кримських татар, виникають ґрунтовні підстави вважати це приводом для дискримінації", - наголосив Єльченко.

Таким чином, подібні дії Російської Федерації "є грубим порушенням Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації ", підкреслив Постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-