"Суд" у Сімферополі арештував 11 кримських татар

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму в четвер, 28 березня, заарештував 11 кримськотатарських активістів, затриманих напередодні за звинуваченням у причетності до діяльності організації "Хізб ут-Тахрір".
Про це повідомляють Крим.Реалії.

"Підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя заарештував 11 кримськотатарських активістів із числа затриманих російськими силовиками 27 березня за підозрою в причетності до діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Едема Семедляєва, Руслану Сулейманову, Аліму Керімову, Рустему Шейхалієву, Меджиту Абдурахманову, Яшару Муедінову, Білялу Аділову, Джемілю Гафарову, Ризі Ізетову, Ізету Абдулаєву, Асану Янікову і Шабану Умерову обрано запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО до 15 травня.

Також адвокат повідомив, що засідання проходили в закритому режимі. "Деякі судді примудрялися проводити слухання за п'ять хвилин. Їх не годували. Наскільки я знаю, родичам не дозволяли передати їжу, води тільки дали попити», – додав Семедляєв.

Читайте також: ЄС закликає Росію припинити тиск на кримських татар

Російські силовики, які оточили будівлю суду, вимагали від людей, які прийшли підтримати затриманих, відійти від будівлі, попереджаючи про адміністративну відповідальність за «участь у несанкціонованому зібранні» (ст. 20.2 КоАП Росії).

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму відбулися масові обшуки у будинках кримських татар, після яких були затримання активістів "Кримської солідарності". Того самого дня, 27 березня, Київський "райсуд" Сімферополя заарештував дев'ятьох осіб - Тофіка Абдулгазіева, Рустема Шейхалілова, Якима Бекірова, Фаріда Базарова і Сейтвелієв Сейтабдіева, Ерфана Османова, Сейрана Муртаза, Сервета Газієва і Меджита Абдурахманова. Всім їм обрано запобіжний захід у вигляді утримання у СІЗО Сімферополя до 15 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-