ЄС закликає Росію припинити тиск на кримських татар

ЄС закликає Росію припинити тиск на кримських татар

Заява
Укрінформ
Євросоюз занепокоєний повідомленнями про проведені в незаконно анексованому Росією Криму обшуки та арешти і закликає російську владу припинити тиск на кримськотатарську громаду.
Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"ЄС занепокоєний повідомленнями про обшуки в будинках на незаконно анексованому Кримському півострові з подальшими затриманнями. Як зазначалося у заяві Високого представника від імені ЄС 17 березня, після незаконної анексії Російською Федерацією 5 років тому ситуація з правами людини на Кримському півострові значно погіршилася. Жителі півострова зазнають систематичних обмежень основних свобод, а права кримських татар серйозно порушуються. ЄС очікує, що Росія припинить тиск на кримськотатарську громаду", - йдеться у заяві.

В Європейському Союзі нагадали про свою непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України у межах міжнародно визнаних кордонів і закликали Росію діяти таким же чином.

Читайте також: Україна в ПАРЄ просить захистити кримських татар від свавілля Росії

"Ми закликаємо Росію дотримуватися цих фундаментальних принципів, на які вона неодноразово сама посилалася, а також зробити внесок, шляхом дій і публічних заяв, в стабілізацію ситуації та припинити дії, які суперечать цим принципам. Ми рішуче засуджуємо явне порушення українського суверенітету та територіальної цілісності через акти агресії з боку російських збройних сил з лютого 2014 року та незаконну анексію Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, що ми не визнаємо. Європейський Союз залишатиметься відданим повній імплементації цієї політики невизнання, в тому числі за допомогою обмежувальних заходів", - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, після яких були затримання активістів "Кримської солідарності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-