Україна в ПАРЄ просить захистити кримських татар від свавілля Росії

Україна в ПАРЄ просить захистити кримських татар від свавілля Росії

Укрінформ
Українська делегація в ПАРЄ звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск‘є у зв‘язку з новою хвилею репресій тимчасової окупаційної «влади» Криму проти кримських татар.
Про це у Facebook написав голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв.

“Ми просимо очільників Ради Європи використати наявні в організації механізми для захисту прав корінного населення півострова та вимагаємо зупинити всі спроби безумовного відновлення російської делегації в ПАРЄ через продовження порушення Росією верховенства права і прав людини, які має відстоювати, передусім, Рада Європи згідно статутних завдань. Аналогічне звернення направлене комісару РЄ з прав людини Дуні Міятович”, - додав Ар’єв.

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, після яких були затримання активістів "Кримської солідарності".

Київський “райсуд” Сімферополя заарештував п'ятьох кримських татар, у яких силовики провели обшук у середу вранці - Тофіка Абдулгазієва, Рустема Сейтхалілова, Якіма Бекірова, Фархата Базарова і Сейтвели Сейтнабдієва.

Читайте також: Посольство США закликає Росію припинити затримання кримських татар

Судові засідання щодо решти 11 кримських татар, затриманих за другою сімферопольською "справою Хізб ут-Тахрір", очікуються 28 березня.

Євросоюз очікує від РФ негайного припинення обшуків в домівках кримських татар та надання правового захисту всім, хто був незаконно затриманий.

Міжнародні правозахисні організації Freedom House (США) та Civil Rights Defenders (Швеція) закликали Євросоюз та Сполучені Штати розслідувати незаконні обшуки та арешти кримських татар в окупованому Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-