Суд у Москві продовжив арешт кримськотатарським підприємцям Веліляєву і Барієву

Суд у Москві продовжив арешт кримськотатарським підприємцям Веліляєву і Барієву

Укрінформ
Басманний районний суд у Москві продовжив запобіжний захід - утримання під арештом - щодо кримськотатарських підприємців Ресуля Веліляєва і Алі Барієва.

Про це повідомляє "Крымская солидарность".

"20 березня 2019 року в Басманному районному суді міста Москви відбулося чергове судове засідання щодо Ресуля Веліляєва і Алі Барієва. Суд продовжив запобіжний захід до 25 квітня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня 2018 року в окупованому Криму (м. Білогірськ) російські силовики провели масштабні обшуки в магазинах кримської торговельної мережі «Гузель» та дистриб'юторської компанії «КримОпт». Обшуки проводилися також у будинках кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також їхніх дорослих дітей, які живуть окремо.

Після обшуків російські силовики забрали Ресуля Веліляєва і Алі Барієва в управління Слідчого комітету Росії по Криму, де допитували понад три години, а потім їх вивезли з Криму до московського СІЗО "Лефортово".

Читайте також: Заарештованого у Криму Бекірова перевели до медсанчастини

Ресуль Веліляєв є відомим у Криму бізнесменом, меценатом і засновником Благодійного фонду імені Бекіра Чобан-заде, який підтримував інтелектуальну та творчу еліту Криму.

У Меджлісі кримськотатарського народу вважають, що окупаційна влада Криму посилює тиск на кримськотатарських підприємців з метою витіснення їхнього бізнесу з території півострова. У МЗС України заявили, що обшуки у Криму дискримінують кримських татар і висловив наміри передати цю справу до міжнародних судів як докази злочинів РФ у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-