Заарештованого у Криму Бекірова перевели до медсанчастини

Заарештованого у Криму Бекірова перевели до медсанчастини

Укрінформ
Заарештованого у Криму жителя Херсонської області Едема Бекірова перевели до медсанчастини.

Про це повідомляє "Крымская солидарность".

"Адвокат Ліля Гемеджі відвідала свого підзахисного Сервера Мустафаєва. Він розповів про те, що його перевели в іншу камеру, а Едема Бекірова, разом з яким вони раніше перебували в одній камері, перевели до медсанчастини", - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката Лілі Гемеджі, переведенню Бекірова до медсанчастини передував візит у камеру делегації із співробітників СІЗО на чолі з начальником Бережним.

"До камери прийшла велика делегація, що складалася із співробітників СІЗО з відеореєстраторами. Очолював цю делегацію начальник СІЗО Бережний С. В. В результаті поданих адвокатами і безпосередньо Едемом Бекіровим і Сервером Мустафаєвим скарг, адміністрацією СІЗО було ухвалено рішення перемістити Едем аг'а Бекірова до медсанчастини. Сервер Мустафаєв також повідомив про те, що за словами Бережного С. В. до 25 числа Едема аг'а мали відвезти до цивільної лікарні, де йому буде надана необхідна медична допомога", - повідомила Гемеджі.

Що стосується її підзахисного Сервера Мустафаєва, його переведено в іншу камеру, де він утримується з ще одним підслідним. Ця камера істотно менша від тієї, в якій вони перебували з Бекіровим і в ній також відсутній холодильник.

Як підкреслила адвокат, Мустафаєв 53 дня перебував в одній камері з хворим Бекіровим, доглядаючи за ним, і готовий був це робити і далі на прохання Бекірова, проте був відправлений в іншу камеру.

Читайте також: Денісова закликає забезпечити невідкладну меддопомогу Бекірову

Як повідомляв Укрінформ 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску "Чонгар" російські прикордонники затримали жителя Херсонської області Едема Бекірова, який прямував до Криму відвідати родичів. Йому було висунуто обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу РФ: за статтею 222, частина 2, і 222.1, частина 2 (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів).

13 грудня 2018 року "суд" у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 11 лютого 2019 року, 7 лютого арешт було продовжено.

Едем Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, перед виїздом до Криму готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня Бекірова відвезли до сімферопольської лікарні на медобстеження, однак 18 січня його повернули у СІЗО, незважаючи на те, що обстеження мало тривати два тижні.

Сервер Мустафаєв - координатор громадського об'єднання "Кримська солідарність", був затриманий 21 травня 2018 року за обвинуваченням в участі в забороненій у Росії організації "Хізб ут-Тахрір". Був також обвинувачений у пропаганді екстремізму в умовах СІЗО. 14 грудня 2018 року його етапували до Сімферопольської психіатричної лікарні для проведення психіатричної експертизи. 26 січня 2019 року було переведено в камеру на двох у Сімферопольському СІЗО, де ведеться постійне спостереження з відео і аудіо фіксацією. У камері з Мустафаєвим знаходився інвалід 1-ї групи Едем Бекіров, який вимагав догляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-