Денісова закликає забезпечити невідкладну меддопомогу Бекірову

Денісова закликає забезпечити невідкладну меддопомогу Бекірову

Укрінформ
Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денисова надіслала звернення російській колезі Тетяні Москальковій із закликом вжити невідкладних заходів щодо надання меддопомоги заарештованому в Криму активісту Едему Бекірову.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

"Вкотре надіслала звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо стану здоров’я Едема Бекірова. За інформацією від адвоката, у кримського татарина підвищений тиск, внаслідок чого з’явилося почервоніння на обличчі. Крім того, захисник повідомив, що Бекіров має намір розпочати голодування через неналежні умови утримання та ненадання медичної допомоги", - зазначила вона.

Денісова також нагадала, що раніше неодноразово повідомляла Москальковій про наявність у громадянина України Бекірова численних захворювань, які загрожують його життю.

"Також я наголошувала, що у Едема спостерігається погіршення стану здоров’я внаслідок утримання у СІЗО. Але адміністрація сімферопольського слідчого ізолятора відмовляється перевести Бекірова до медичної частини, незважаючи на наявні хвороби. Тому я висловила прохання терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення громадянина України кваліфікованою медичною допомогою у спеціалізованому лікувальному закладі з метою недопущення фатальних наслідків для його життя", - зазначила український омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні дочка Бекірова Елеонора заявила, що її батько має намір оголосити голодування.

Читайте також: Бекірову потрібна негайна меддопомога

Російські прикордонники затримали Едема Бекірова, який виїхав до окупованого Криму до матері, 12 грудня 2018 року на адміністративному пункті пропуску "Чонгар". Йому було висунуто обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу РФ: за статтею 222, частина 2, і 222.1, частина 2 (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів).

13 грудня 2018 року так званий суд у Сімферополі обрав Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 лютого 2019 року, 7 лютого арешт було продовжено.

Бекіров - інвалід першої групи, без ноги, з чотирма шунтами в серці, готувався до нової операції. В умовах СІЗО його здоров'я різко погіршилося. 15 січня Бекірова вивезли до сімферопольської лікарні на медобстеження, однак 18 січня його повернули в СІЗО, незважаючи на те, що обстеження мало тривати два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-